Volg onze Facebook feed

Nieuwe directeur !

Het schoolbestuur van VBS De Duizendpoot heeft Annemie Everaerts aangesteld als nieuwe directeur.  Juf Annemie start op maandag 8 oktober 2018 in onze school.  Annemie (44) is sinds 2012 in Via Tienen actief, eerst als leerkracht en vervolgens als leerlingbegeleider en zorgcoördinator.  Zij brengt veel pedagogische en zorgervaring mee en als schoolbestuur kijken we uit om met juf Annemie samen te werken.

Met haar ervaring zijn we ervan overtuigd dat juf Annemie met leerkrachten en medewerkers onze werking verder kwaliteitsvol zal uitbouwen.  Annemie werd als directeur geselecteerd door een jury onder leiding van Roel Aerts, coördinerend directeur van onze scholengemeenschap.

Juf Annemie beschouwt deze job als een belangrijke stap in haar loopbaan: “Mijn passie en enthousiasme voor het onderwijs vormen de basis voor mijn keuze als directeur van de school. Verantwoordelijkheid nemen en de toekomst van de school vorm geven, dat inspireert me en drijft me.”

 “De school versterkt zich met Annemie om blijvend aandacht voor zorg en het kind te combineren met kwaliteitsvol onderwijs.  Als lokale dialoogschool zijn er tal van uitdagingen aan welke Annemie met de leerkrachten vorm zal geven.”, aldus Karin Genoe, voorzitter van het schoolbestuur.

Om een vlotte overgang te garanderen zal Annemie van nabij opgevolgd en gecoacht worden door de coördinerend directeur van onze scholengemeenschap Roel Aerts.

We kijken er naar uit om met een frisse wind, samen met Annemie, een mooi en opbouwend verhaal te starten.

Juf Annemie is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 77 75 20.

 

Nieuwe kindergemeenteraad Glabbeek!!

Leerlingen scholen Glabbeek trekken op 27 en 28 september 2018 naar de stembus voor een nieuwe  kindergemeenteraad!

 Afbeeldingsresultaat voor kindergemeenteraad glabbeek

De verkiezingen voor de derde kindergemeenteraad van Glabbeek gaan door op donderdag 27 september en vrijdag 28 september 2018. Tijdens het weekend worden op het gemeentehuis alle stemmen geteld en op dinsdag 2 oktober maakt het gemeentebestuur de uitslag in de scholen bekend. De nieuwe kindergemeenteraad wordt plechtig geïnstalleerd op het gemeentehuis van Glabbeek op zaterdag 6 oktober om 13 uur.

 

De kindergemeenteraad bestaat uit 17 kindergemeenteraadsleden. Er zijn in totaal 32 kandidaten uit de 3 scholen die meedoen aan de verkiezingen van de derde kindergemeenteraad van de gemeente Glabbeek. Men kan in elke school stemmen op alle kandidaten uit de drie scholen. Er wordt wel een voorafname ingesteld van 3 zetels per school, de overige zetels worden ingevuld door de kandidaten met de meeste stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen wordt rechtstreeks verkozen als kinderburgemeester en de daaropvolgende kandidaten met de meeste stemmen worden kinderschepen. Er zijn 5 kinderschepenen en ook wordt een voorafname ingesteld van 1 kinderschepen per school. Alle andere verkozenen zijn kindergemeenteraadslid. De niet-verkozenen worden volgens het aantal behaalde stemmen gerangschikt als opvolgers. Alle leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar van de drie scholen in Glabbeek mogen stemmen.

 

 

De 32 kandidaten:

 

O Amegor Emma (school Kapellen)

O Andries Maja (school Bunsbeek)

O Billiard Mats (school Glabbeek)

O Brughmans Eline (school Glabbeek)

O Brughmans Jitte (school Kapellen )

O Demarsin Wannes (school Glabbeek)

O Deurinckx Nona (school Glabbeek)

O Gooris Kobe (school Bunsbeek)

O Govaerts Finn (school Glabbeek)

O Houben Gitte (school Glabbeek)

O Houben Senne (school Glabbeek)

O Knops Rune (school Glabbeek)

O Lambeir Martha (school Glabbeek)

O Maho Jaro (school Bunsbeek)

O Marcinkowski Grim (school Glabbeek)

O Natens Laura (school Glabbeek)

O Opdekamp Leander (school Bunsbeek)

O Palfliet Fleur (school Glabbeek)

O Poffe Ouren (school Bunsbeek)

O Sangers Robbe (school Glabbeek)

O Spiritus Lukas (school Glabbeek)

O Swillen Milan (school Glabbeek)

O Theyssens Arwin (school Glabbeek)

O Thora Sara (school Bunsbeek)

O Van Briel Arwen (school Glabbeek)

O Van Nerum Birsen (school Bunsbeek)

O Van Nerum Yarne (school Bunsbeek)

O Vandermeulen Roos (school Glabbeek)

O Verleye Filien (school Kapellen)

O Verlinden Kaat (school Glabbeek)

O Wauters Fleur (school Glabbeek)

O Welvis Tasha (school Glabbeek)

 

Fruitmama's en -papa's gezocht!

OPROEP - OPROEP - OPROEP

De huidige fruitmama's en komen tegenwoordig af en toe wat handen tekort en zijn daarom op zoek naar (groot)ouders die zich op regelmatige basis willen en kunnen engageren om het team van fruitsnijders te versterken. Er wordt elke woensdagochtend fruit gesneden en naar de klassen gebracht tussen 8u50 en 10u30. Wie zich geroepen voelt, kan een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Alvast bedankt! 

De ouderraad

 

Verlofdagen schooljaar 2018-2019

 

 

Woensdag 26 september 2018: Pedagogische studiedag

Vrijdag 5 oktober 2018: Facultatieve verlofdag

Maandag 29 oktober 2018 tot 4 november 2018: Herfstvakantie

Woensdag 28 november 2018: Pedagogische studiedag

Maandag 24 december 2018 tot 6 januari 2019: Kerstvakantie

Woensdag 6 februari 2019: Pedagogische studiedag

Maandag 4 maart 2019 tot 10 maart 2019: Krokusvakantie

Maandag 8 april 2019 tot zondag 21 april 2019: Paasvakantie

Maandag 22 april 2019: Paasmaandag

Woensdag 1 mei 2019: Dag van de arbeid

Maandag 6 mei 2019: Facultatieve verlofdag

Donderdag 30 mei 2019: Hemelvaart

Vrijdag 31 mei 2019: Brugdag

 Maandag 10 juni 2019: Pinkstermaandag 

Leerlingen delen met politie groene en rode kaarten uit aan schoolpoort Bunsbeek

 

Op dinsdag 13 december 2016 ging er aan de schoolpoort van VBS De Duizendpoot op initiatief van de burgemeester en de lokale politie een verkeersveiligheidsproject door i.s.m. de school. Al geruime tijd blijft het bij het gemeentebestuur klachten regenen over onveilige verkeerssituaties aan de schoolpoort. Wijkagente Evy De Deyne werkte een actie met groene en rode kaarten uit met de leerkrachten en de leerlingen van het 6de leerjaar en het project bestond uit controles op parkeren, oversteken en snelheid aan de schoolpoort. De komende weken gaat de politie opnieuw intensiever controleren aan de schoolpoorten. Een verwittigd m/v is er dus twee waard in Glabbeek!